reklama

O špargli

Kráľovná zeleniny, jedlo kráľov. Vy ju nepoznáte? Úprimne, ani sa nedivím. prešiel som si menu viacerých reštaurácii a nikde som ju nenašiel (s výnimkou podnikov ako ke Le Monde, alebo Liviano). Roky tu všetci kuchári volajú po tom aby sa varilo z čerstvých a lokálnych surovín. A aká je realita?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

V Nemecku v období špargle nájdete špeciálne menu úplne všade. A je jedno, či sa jedná o malú miestnu "hodpúdku", penzión, alebo päťhviezdičkový hotel. Špargľa sa v Nemecku pestuje a konzumuje vo veľkom. V sezóne (od polovice apríla do polovice júna) naozaj dostanete všade zopár základných variácii jej úpravy (najzákladnejšie je asi pol kila špargle s holandskou omáčkou a varenými zemiakmi za cenu od cca 5,- Eur vyššie)

A čo u nás? Špargľa sa vo veľkom pestuje na Záhorí, v Levároch, čo by kameňom dohodil. Napriek tomu nájsť špargľu na jedálničku je problém. Pri tom jej cena je u pestovateľa je asi o polovicu nižšia ako v obchode (cca 2,50 Eur za kg) a ako pravidelný odberateľ by som si určite vedel dohodnúť ešte lepšiu cenu. Jej príprava je jednoduchá a marža na porciu musí byť určite vyššia ako 150- 200 %...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ibaže ono je asi jednoduchšie pripraviť zapekané kuracie prsia so syrom, alebo polievku z prášku, všakže...

Peter Černák

Peter Černák

Bloger 
  • Počet článkov:  136
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som (skoro) 45-ročný (Preboha, to už naozaj???) normálny chlap, s normálne vyvinutým egom (t.j. myslím si o sebe, že som inteligentnejší,krajší a príťažlivejší ako zbytok tohto sveta) Zoznam autorových rubrík:  Chvála jedlaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu